Нічний обстріл Південноукраїнської АЕС - росіяни випустили «Іскандер»

Армія рф вночі атакувала Миколаїв ракетами С-300 та РСЗВ "Смерч", а по Південноукраїнській АЕС випустила "Іскандер".

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Минулої ночі по Миколаєву ворог випустив 6 ракет зенітно-ракетної системи С-300 та 3 реактивних снаряди РСЗВ "Смерч". Пошкоджено кілька приватних будинків та складське приміщення промислового підприємства. Перед світанком двома крилатими ракетами Х-59 з літаків-винищувачів Су-35, ворог атакував Миколаївський район. Одна ракета знищена у повітрі, друга впала в приватний гараж. Постраждалих нема", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що після півночі російськими військами було скеровано ракету по Південноукраїнській АЕС. Ракета, за попередніми даними, "Іскандер", влучила за 300 метрів від ядерних реакторів.

Читайте також: Зеленський про обстріл Південноукраїнської АЕС: Маємо зупинити рф, поки не пізно

Як повідомлялося, ударною хвилею пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південоукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі. Наразі всі три енергоблоки станції працюють у штатному режимі. Потерпілих серед персоналу нема.

Нагадаємо, на Миколаївщині минулої доби армія російської федерації обстріляла місто Миколаїв, Нову Одесу та Південноукраїнську АЕС.