Зеленський: Для конкретних результатів на полі бою Україні потрібна конкретна зброя

Певні успіхи на полі бої Україна має завдяки відважним захисникам та зброї, яку надають міжнародні партнери, але задля подальших результатів потрібна ще конкретна допомога.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив на спільній із президенткою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн зустрічі з представниками ЗМІ у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Треба говорити, що конкретні дії на полі битви – це конкретні операції, підкріплені конкретною зброєю. А про сміливість наших Збройних сил немає що й говорити, бо ми бачимо результат», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що державі потрібна важка техніка та ефективні ППО та ПРО, але у світі є не так багато країн, які можуть допомогти закрити небо. Президент додав те, що нині є позитивні результати у переговорах із німецькими партнерами щодо постачання NASAMS та IRIS-T, але все відбувається не так швидко, як потрібно Україні.

Читайте також: Зеленський зустрівся у Києві з президенткою Єврокомісії

Звісно, додав глава держави, хочеться, щоб усі країни, які спроможні дати важку техніку Україні, а це і Німеччина, і Сполучені Штати Америки, й інші європейські держави, відкрили таку можливість. « Ми вдячні за всю допомогу, яку нам дають, за всю допомогу з посилення наших Збройних сил, але хочу підкреслити, що те, що сьогодні відбувається, наприклад, на Харківщині, де якийсь позитив - це завдяки ЗСУ і завдяки тому, що ми отримали конкретику там, де ми її конкретно запитували. Не всю, тим не менш, ми отримали. Дуже важливо, щоб держави підтримували нас, якщо є така можливість, тим, що ми хочемо», - сказав Зеленський.

Водночас він підкреслив, що ні для кого не є секретом те, що росія б’є по цивільній інфраструктурі.

«Що стосується обстрілів району Карачуна у Кривому розі, де були ракетні обстріли рф, нанесення ударів по дамбі і тощо. Ми розуміємо, що там немає ніяких військових частин, куди попали», - сказав він.

Читайте також: Зеленський назвав країни, з якими домовляється про «закрите небо» над Україною

Як повідомляв Укрінформ, напередодні увечері авіація росії завдала удару крилатими ракетами "Кинджал" та "Іскандер" по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. Внаслідок спричинених ними пошкоджень рівень води у річці Інгулець піднявся на 1-2 метри.

У четвер, 15 вересня, ворог знову завдав ракетного удару по Кривому Рогу.