Втрати росіян в Україні перевищили 75 тисяч убитими й пораненими - конгресвумен

Члени Палати представників США на закритому брифінгу щодо ситуації в Україні були поінформовані, що втрати росіян у війні вже перевищують 75 тисяч убитими й пораненими.

Про це розповіла в коментарі CNN конгресвумен від Демократичної партії Елісса Слоткін, передає Укрінформ.

«Нам повідомили, що понад 75 тисяч росіян були вбиті або поранені. І це дуже багато», - розповіла законодавиця.

Вона також зазначила, що за оцінками американської сторони, понад 80% складу російських сухопутних сил зав’язли у своїх діях та «відчувають втому».

Водночас конгресвумен поінформувала, що основна тема брифінгу для законодавців стосувалася зусиль, які можуть докласти Сполучені Штати, аби посилити ефективність допомоги Україні впродовж наступних трьох-шести тижнів.

Читайте також: В Україні знищили вже понад 40 тисяч російських військових

«Те, що ми дуже чітко почули (раніше – ред.) від Президента Зеленського  було підтверджено сьогодні: українці до зими дійсно хочуть кілька разів надавати росії по зубах», - зауважила конгресвумен.

Слоткін наголосила, що під час брифінгу для членів нижньої палати Конгресу законодавці від обох партій висловилися на підтримку рішення надати Україні ракети великої дальності ATACMS.

Очікується, що адміністрація США також організує подібний закритий брифінг щодо ситуації в Україні для представників Сенату.

Читайте також: Зеленський подякував Конгресу США за HIMARS, снаряди та безпілотники

Як повідомляв Укрінформ, напередодні голова комітету з питань Збройних сил Палати представників США Адам Сміт після візиту до Києва виступив із закликом до адміністрації Байдена невідкладно забезпечити Україну ефективнішою зброєю. Серед іншого він підкреслив необхідність надати ЗСУ далекобійні ракети ATACMS.

Фото з відкритих джерел