Зеленський подякував Конгресу США за HIMARS, снаряди та безпілотники

Зеленський подякував Конгресу США за HIMARS, снаряди та безпілотники

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу США і подякував за останній оголошений пакет безпекової підтримки для України.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Фейсбуці.

"Сьогодні у Києві зустрічаюся з делегацією Палати представників Конгресу США. Вдячний за останній оголошений пакет безпекової підтримки. Особливо – за вкрай потрібні нам артилерійські системи HIMARS, снаряди й безпілотні літальні апарати. Цінуємо допомогу Сполучених Штатів у захисті нашої території, нашої землі й українського народу", - написав Президент.

Читайте також: Зеленський подякував Токаєву за принципову підтримку територіальної цілісності України

Зеленський поінформував американських конгресменів про велику кількість ракетних ударів, завданих сьогодні російськими військами по Україні, зокрема, по території Одеського порту. Він наголосив, що це відбулося менш ніж за добу після досягнутих у Стамбулі домовленостей щодо експорту українського зерна. «Це свідчить лише про одне: хоч би що говорила й обіцяла росія, вона знаходитиме шляхи, як це не виконувати. Геополітично, зброєю, криваво або ні, але в неї є декілька векторів, як вона завжди діє», – сказав Президент.

Зеленський подякував Конгресу США за HIMARS, снаряди та безпілотники / Фото: Офіс Президента

Глава держави акцентував, що саме тому Україна не може бути країною, де є «заморожена» війна.

Читайте також: Зеленська про виступ у Конгресі США: Мені здалося, що я до них достукалася

Під час зустрічі Зеленський також поінформував представників Конгресу про роботу з повоєнної відбудови України, першим етапом якої є реалізація Fast Recovery plan – плану швидкого відновлення зруйнованої житлової, освітньої, медичної інфраструктури.

«Звертаємося до наших партнерів, зокрема, до Сполучених Штатів, з пропозицією вже зараз взяти активну участь у виконанні цього амбітного, але вкрай важливого проєкту», – сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США оголосила про виділення Україні нового пакета оборонної допомоги на суму до 175 мільйонів, яка включатиме надання зброї ЗСУ та навчання українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-