Запеклі бої та спроби штурму: генерал Громов розповів про ситуацію на сході України

Упродовж останніх днів тривають запеклі бої у районі Лисичанського нафтопереробного заводу.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

“Противник продовжує зосереджувати свої зусилля на веденні бойових дій на сході нашої держави. У ході запеклих боїв ворогу вдалося встановити контроль над Сєвєродонецьком, селами Воронове та Борівське. Наші підрозділи відійшли і закріпилися на правому березі річки Сіверський Донець. В ході боїв ворог зазнав значних втрат, але не залишає спроб встановити контроль у районі Лисичанська. Протягом останніх днів тривають запеклі бої у районі Лисичанського нафтопереробного заводу”, - повідомив Громов.

Читайте також: У Києві й області російські диверсанти перейшли в «сплячий режим» - Генштаб

Він наголосив, що сьогодні зранку противник почав ведення штурмових дій з різних напрямків, бій триває, на даний час у противника успіху немає.

“На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої. Маючи перевагу в силах і засобах, особливо в артилерії, з метою зковування наших підрозділів противник проводив наступальні штурмові дії в напрямку на Соледар в районі Клинове, а також Новолуганська ТЕС. На цих напрямках противник успіху не мав”, - додав Громов.

За його інформацією, наші воїни мужню і стійко тримають оборону.

Читайте також: на території білорусі перебувають російські спецпідрозділи та бійці ПВК – Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, війська рф ведуть наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, бойові дії триваютьНа Донецькому напрямку противник, за підтримки артилерії, намагається блокувати місто Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Лисичанськ, Верхньокам’янка та Сіверськ. Ворог також завдав авіаудару неподалік Вовчоярівки. Проте ЗСУ чинять запеклий опір противнику.