Понад 300 цілей за тиждень: як Нацгвардія допомагає ЗСУ у наземних операціях

Підрозділи розвідки Національної гвардії України (НГУ) упродовж минулого тижня виявили 301 ціль противника.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив начальник оперативного управління Головного управління Нацгвардії України Олексій Надточий.

«Упродовж тижня для підтримки наземних операцій ЗСУ підрозділи розвідки виявили 301 ціль противника, з них спостережними постами було виявлено 103, розрахунками БАК (безпілотних авіакомплексів) — 178, засобами РЕР (радіоелектронної розвідки) — 20», - заявив Надточий.

За його словами, авіація НГУ за тиждень здійснила для вогневого ураження противника 15 вертольотовильотів, задля аеромедичної евакуації та транспортних перевезень - 20 вертольотовильотів.

При цьому, уточнив Надточий, суттєвих змін в обсязі виконання завдань силами і засобами Нацгвардії за минулий тиждень не відбулося.

Читайте також: Сапери Нацгвардії знешкодили майже 13 тисяч вибухонебезпечних пристроїв

Начальник управління НГУ додав, що наразі військові частини Нацгвардії беруть участь в оборонній операції у Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому операційних районах та стримуванні наступу переважаючих сил противника у районах Харкова, Лисичанська, Слов'янська.

Також нацгвардійці беруть участь в обороні таких міст, як Кривий Ріг, Миколаїв, Запоріжжя, де основні зусилля зосереджено на недопущенні просування противника у напрямках Берислава, Кривого Рогу, Гуляйполя, Запоріжжя, та утриманні ділянок морського узбережжя, а також в охороні та обороні об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Нацгвардійці знищили три ворожі «Гради» на Сєвєродонецькому напрямку

За інформацією Надточого, у Північно-Західний операційній зоні (йдеться про Волинський, Поліський та Сіверський операційні райони) Нацгвардія у взаємодії з Держприкордонслужбою та ЗСУ здійснює прикриття держкордону з білоруссю.

Окрім виконання завдань у районі ведення активних бойових дій, нацгвардійці несуть службу і для безпеки усередині країни.

«При цьому основні зусилля зосереджені на: охороні та обороні важливих держоб’єктів, охороні органів держвлади, дипломатичних та консульських установ і об'єктів критичної інфраструктури, утриманні протидиверсійних і протидесантних резервів, підтриманні взаємодії з іншими силовими структурами», - зауважив представник НГУ.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці Національної гвардії України (НГУ) наразі несуть службу на 173 блокпостах нашої держави.