Заяви кремля про «зупинення війни до кінця доби» є маніпуляцією – ЦПД

кремлівські пропагандисти намагаються маніпулювати українцями, поширюючи наратив про нібито шанс "зупинити війну до кінця доби", якщо Україна складе зброю й виконає умови росії.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

В ЦПД застерігають, що повідомлення про можливість швидкого припинення війни несе в собі елементи маніпуляції, спрямовані здебільшого на населення, яке живе в безпосередній близькості до зони активних боїв.

Так, загарбники переконані, що люди, які перебувають під постійними обстрілами, готові піти на будь-які умови, аби лише зупинити війну.

Провокаційні заяви, що саме Україна може зупинити війну за одну добу, можуть посіяти сумнів і недовіру до керівництва держави.

Читайте також: роспропаганда «побачила» у матеріалі The Guardian думку, що довга війна вигідна кремлю

"Щоб у вашій свідомості не з'являлися подібні думки, пам'ятайте, що не Україна почала цю війну, щоб припинити її "за наказом". Завершити війну можуть у москві в будь-який момент, відводом своїх військових і зупинкою обстрілів території України", – наголосили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда маніпулює заявою очільниці Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трас щодо повернення України до переговорів.