На півдні ЗСУ знищили 18 загарбників, гаубицю «Акація» та ворожий склад боєприпасів

Ситуація на південному фронті стабільно складна, але сили оборони контролюють її розвиток.

Про це повідомило у Фейсбуці Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

"Противник продовжує інженерне укріплення рубежів оборони, ракетно-артилерійські обстріли та авіаційні удари по наших позиціях і мирних населених пунктах. Парними та поодинокими гелікоптерними ударами намагався відвоювати втрачене положення у районі Потьомкіного, Плотницького та Лупарєвого на Херсонщині. Наші підрозділи не поступилися", - йдеться у повідомленні

Миколаїв загарбники знову обстріляли з реактивної системи залпового вогню «Ураган» касетними боєприпасами. Уражені приватні подвір'я та будинки, автомобіль. Касетні боєприпаси розкидало і біля зупинки громадського транспорту. Інформація щодо постраждалих не надходила.

Ракетно-артилерійські підрозділи під час виконання вогневих завдань знищили 18 російських агресорів, танк Т-72, самохідну гаубицю «Акація», автомобільну техніку та польовий склад боєприпасів у Херсонському районі.

Читайте також: На півдні ЗСУ потроху відтісняють російські війська, ворог готує запасні рубежі

У Чорному морі без змін у корабельному угрупованні ворожого флоту – 2 ракетних носії по 8 ракет кожен, продовжують тримати під загрозою бойового застосування всю територію України. Водночас із затиханням шторму посилюється мінна небезпека біля узбережжя.

Як повідомляв Укрінформ, ударна авіація Повітряних Сил ЗСУ в понеділок завдала потужних авіаударів по позиціях російських загарбників. Знищені кількадесят одиниць бронетехніки та жива сила ворога.