На зарплати військовим за травень Міноборони вже перерахувало 60 мільярдів

Міністерство оборони перерахувало на виплати військовослужбовцям ЗСУ за травень понад 60 млрд грн, з них майже 26 млрд грн – за участь у бойових діях.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«До військових частин Міністерство оборони перерахувало вже більш як 60 млрд грн. З них майже 26 млрд - це додаткова винагорода за безпосередню участь у бойових діях. Перерахування коштів буде здійснюватися міністерство приблизно до 20 червня», - сказала Маляр.

Вона додала, що наступного тижня стане відома остаточна цифра, скільки коштів у червні спрямувало Міноборони на зазначені цілі.

Читайте також: До ЗСУ за тиждень передали понад 33 тисячі бронежилетів та понад 19 тисяч шоломів – Маляр

Як повідомлялося, за даними Міноборони, військовослужбовцю, який бере безпосередню участь у бойових діях, на день держава сплачує 3 тисячі гривень. Небойовий день оплачується у розмірі тисячі гривень.

Грошові виплати, які зараз отримують українські захисники, складаються з двох частин, а їхній розмір залежить від того, які завдання і де виконують військовослужбовці.

Перша частина – це щомісячне грошове забезпечення, яке військові отримують відповідно до своєї посади, звання, вислуги тощо. Друга частина – це додаткова грошова винагорода, встановлена з ініціативи Президента Володимира Зеленського на період дії воєнного стану.