російські ЗМІ перекручують статті західних медіа так, щоб створити ілюзію «перемог»

російська пропаганда використовує матеріали провідних західних медіа для маніпуляцій, спрямованих на російськомовну аудиторію України.

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації РНБО, передає Укрінформ.

"Начебто цитуючи матеріал The Washington Post, медіа рф пишуть, що у західних експертів «згасає ейфорія щодо успіхів ЗСУ після звільнення росією ключових населених пунктів на Донбасі». В оригіналі йдеться про те, що росія адаптує свою тактику на Донбасі через брак людських ресурсів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: рф використовує коментарі експерта зі США для поширення фейків про боєприпаси в Україні

Також в Центрі протидії дезінформації спростували маніпуляцію російських медіа, які, посилаючись на матеріал у The Economist, стверджують, що західні експерти визнають, що всупереч санкціям, росія збільшила обсяги експорту нафти.

"Справді, економісти наголошують, що Угорщина, Чехія та Словаччина збільшили закупівлю російської нафти. Водночас ті ж експерти кажуть, що надлишок росія змушена продавати з величезними знижками", - наголосили у ЦПД.

В Центрі протидії дезінформації зазначили, що використання окремих тез західних медіа формує серед російськомовного населення хибне враження щодо успіхів росії на економічному та військовому фронтах.