«Цинізм московських технократів»: у МВС прокоментували призначення глави «уряду днр»

Призначення нового керівника псевдореспубліки "днр" віталія хоценка означає, що перший заступник адміністрації президента рф сергій кірієнко і вся група так званих технократів у рф - неймовірно цинічні і не мають жодних моральних принципів.

Про це у Фейсбуці зазначив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, передає Укрінформ.

За його словами, страшний сон російських силовиків стався: їх почала відтісняти у владній вертикалі "секта методологів" на чолі з керівниками російської адміністрації президента антоном вайно та сергієм кірієнком.

"Сьогоднішнє призначення нового керівника "днр" - це пробний шар по оновленню всієї середньої ланки (рівень губернаторів) у рф. Причому це оновлення, судячи з усього, задумується, у тому числі, і для ослаблення силовиків", - йдеться у дописі Денисенка.

За інформацією радника міністра, новий "керівник днр" - випускник програми "Лідери розвитку". Він уточнив, що саме кірієнко створив і курував цю програму, і що хоценко стоїть першим на сайті програми.

"Що це означає для всіх нас? кірієнко і вся група так званих технократів, неймовірно цинічні і не мають жодних моральних принципів. Вони хочуть влади, і зараз вони як ніколи близькі до цього. Але вони неймовірно обережні, і тому ніяких різких кроків не буде", - заявив він.

На думку Денисенка, цій групі потрібна харизма президента рф володимира путіна, щоб у його тіні створити свою більшість у політбюро, і що наразі ця група технократів, як ніхто інший, зацікавлені у путіні. При цьому мінус цієї групи - це відсутність яскравого лідера.

"Але вони часто на голову сильніші у кулуарній війні проти інших груп. Тому ніяких лобових і швидких кулуарних воєн не буде. Буде багато коротких кроків. Їхня тактика - тактика тисячі порізів ворога. Поки проти них ніхто не готовий воювати (силовики аж надто замазані у попередню брехню щодо України)", - уточнив представник МВС.

Читайте також: росіяни встановлюють прямий контроль над Донеччиною - радник мера Маріуполя

На переконання Денисенка, що саме кірієнко продав путіну ідею повної анексії захоплених територій, і ця ідея стане головною на осінніх регіональних виборах.

"Погіршення життя і відчуття погіршення життя потрібно чимось перебивати. Їхнє головне завдання - щоб кореляція "війна - погане життя" не об‘єдналася у єдиний меседж. Тому росіянам будуть пропонуватися різні проміжні конструкції. І одна з них "зате ми звільнили території і приєднали їх до росії", - уточнив радник міністра внутрішніх справ.

Раніше ЗМІ поінформували, що тимчасовим очільником уряду "днр" було призначено віталія хоценка.

Як повідомляв Укрінформ, рф 24 лютого розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення.