До суду скерували першу справу про зґвалтування під час війни – Венедіктова

Правоохоронці скерували до суду першу справу щодо зґвалтування під час війни російським військовослужбовцем.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть Михайла Романова - військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебско-Новгородскої дивізії зс рф", - поінформувала вона.

За словами Венедіктової, Київська обласна прокуратура та СБУ в рамках розслідування цього воєнного злочину встановили, що у березні під час захоплення Броварського району російський військовий увірвався до будинку в одному із сіл і застрелив його господаря.

«П‘яний військовослужбовець разом із іншим окупантом, одразу ж після вбивства декілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насиллям навіть стосовно її дитини, яка була в цей час поруч», - нагадала генпрокурор.

Читайте також: Сексуальні злочини військових рф є геноцидом українського народу

При цьому вона зазначила, що навіть попри те, що обвинувачений наразі не у руках українських правоохоронців, він не уникне справедливого суду і відповідальності перед законом.

Як повідомлялося, 22 березня Венедіктова заявила, що правоохоронці оголосили першу підозру щодо зґвалтування української жінки загарбником.