NYT оприлюднило нові відеодокази страт українців російськими солдатами у Бучі

Відео

Видання The New York Times оприлюднило нові докази звірств російських військових під час окупації Бучі на Київщині.

Видання аналізувало відео колег з The Times, на яких видно, як окупанти стратили щонайменше вісьмох українців, передає Укрінформ із посиланням на The New York Times.

На першому відео з камер відеоспостереження 4 березня видно, як російські військові ведуть девʼятьох згорблених українських полонених (серед них — чоловік у яскравій блакитній кофті). Газета наголошує, що це відео є найчіткішим доказом того, що ці люди перебували під вартою російських солдатів за кілька хвилин до страти.

Читайте також: NYT оприлюднило доказ, що саме армія рф вбила велосипедиста у Бучі

Як розповіли The Times вісім свідків, потім російські солдати відвели чоловіків за сусідню офісну будівлю, яку окупанти захопили та перетворили на імпровізовану базу. Було чутно постріли й полонені більше не повернулися.

Відео з дрона, зняте на день пізніше, 5 березня, було першим візуальним доказом, що підтвердив свідчення очевидців, зазначає газета. На ньому видно трупи, що лежали на землі біля офісної будівлі на вулиці Яблунській, 144, а поряд з ними на сторожі — два російські солдати. Серед тіл виднілася і яскрава блакитна кофта.

Читайте також: «Вбивали безрозсудно, з відвертим садизмом»: NYT створило карту злочинів рф у Бучі

Нагадаємо: станом на 4 травня правоохоронці вже знайшли та встановили особи 1 235 загиблих на Київщині, повідомляв начальник поліції області. Ще не ідентифікували 282 померлих. Більшість людей загинули від вогнепальної зброї.