Маляр: Нова мета вільного світу - не зупинити, а перемогти кремль

Новою метою вільного світу є не зупинити, а перемогти кремль.

Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«26 квітня на базі Рамштайн відбулась історична зустріч, під час якої очільники оборонних відомств понад 40 країн визначили нову ціль вільного світу: не зупинити, а перемогти кремль. Крім цього, у США підписано закон про ленд-ліз, готується законопроєкт щодо обсягів допомоги. Ми отримуємо підтримку від країн Європейського Союзу, Канади та інших держав на двосторонньому рівні. Тобто у нову фазу війни ми входимо на тлі змін глобального ставлення до відсічі росії», - сказала Маляр

Читайте також: Кулеба: Заяви, що постачання Україні зброї означає участь у війні, є путінським наративом

Водночас Маляр дає обережні оцінки щодо розвитку ситуації.

«Попри шалений тиск росії, на ракетні обстріли їхніх збройних сил, рф зараз заганяє себе у ситуацію, коли не зможе перемогти у війні ресурсів. Разом з тим слід розуміти, що поки західна збройна допомога надійде у тій кількості, щоб врівноважити наші потенціали і забезпечити нашу перевагу, пройде певний час. Тому нас очікують декілька надзвичайно складних тижнів, можливо місяців», - підсумувала заступниця міністра оборони.

Читайте також: У найближчих планах кремля – «повернутися в переговорний процес» з позиції «сили»

Як повідомлялося, Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R. 7691, який передбачає додаткове виділення близько $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України.

Президент США Джо Байден 28 квітня надіслав до Конгресу пропозицію затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачав виділення $33 мільярдів на підтримку України. У процесі роботи над документом законодавці запропонували додатково до нього ще кілька мільярдів на продовольчу допомогу та військове обладнання для України.