Пентагон: росія від початку війни випустила по Україні до 12 гіперзвукових ракет

Від початку повномасштабного вторгнення російські війська запустили по території України від 10 до 12 гіперзвукових ракет.

Про це заявив у вівторок під час телефонного брифінгу високопоставлений представник оборонного відомства США, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Очевидно, ми бачили, як вони (росіяни – ред.) використовували гіперзвукові ракети та руйнували будинки», - сказав чиновник.

Він уточнив, що «кількість одиниць гіперзвукової зброї (тобто ракет – ред.), яку використала росія, становить приблизно від 10 до 12».

Читайте також: війська рф уже випустили по Україні більш як 2000 ракет – Президент

Представник Пентагону не вказав конкретних дат обстрілів, а також місць, звідки велися запуски. Однак зазначається, що вперше оборонне відомство США заявило про це минулого місяця, коли ракета «повітря - земля», орієнтовно класу «Кинжал», поцілила в будівлю на заході України.

Як повідомлялося, ракета «Кинжал», яку рф почала використовувати у 2017 році, має заявлену максимальну швидкість 12 Махів, або близько 14,4 тис. кілометрів за годину. Вона є однією з версій російської балістичної ракети малої дальності «Іскандер» з можливістю запуску з літаків.