У Маріуполі загарбники збираються ремонтувати військову техніку на меткомбінаті ім. Ілліча

У заблокованому Маріуполі загарбники збираються запустити ремонтну базу для військової техніки на меткомбінаті ім. Ілліча (ММК ім. Ілліча).

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. На зараз. Окупанти збираються запустити ремонтну базу для військової техніки на ММК ім. Ілліча. Закликають працівників заводу з’явитись у приміщення Нікополь-Провідансу 12 травня для старту «Ілліча- перезагрузка». Однак, про повноцінний запуск заводу не йдеться з купи причин. Фактично, окупанти збираються зробити на заводі ММК ім. Ілліча ремонтні цехи для танків та БТРів. Але знову проблема - кадри. Для того і збирають людей», - написав Андрющенко.

Читайте також: Руїни і тіла на вулицях: Reuters показало кадри із заблокованого Маріуполя

Він зазначив, що йти працювати на загарбників нікого немає, ніхто не виявляє такого бажання у місті. «Маріуполь виявився настільки недружнім містом окупантам, що навіть техніку ремонтувати нікому в місті, де кожен другий - майстер у цьому», - констатував радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто без енергопостачання, без водопостачання та без газопостачання.

У заблокованому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострілки.