роспропаганда тиражує фейк про «епідемію туберкульозу» в ЗСУ

проросійські телеграм-канали тиражують фейк про різке погіршення епідеміологічної ситуації у Збройних силах України.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

«рф прагне посіяти паніку серед українських захисників, не гребуючи «розгоном» фейку про те, що «в українській армії почалася епідемія туберкульозу», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, пропагандисти заявляють, що українські медики нібито «не можуть визначити точну причину епідемії, однак схиляються до двох варіантів масового спалаху: призов недообстежених резервістів та бійців тероборони, активний призов до лав ЗСУ ув’язнених».

Посилаючись на невідоме «джерело в Генштабі ЗСУ», пропагандисти стверджують, що «рівень санітарних втрат від туберкульозу становить понад 10% особового складу, а багато військових хворіють у дуже важкій формі та потребують евакуації».

Центр протидії дезінформації попереджає: поширювана проросійськими ресурсами інформація не відповідає дійсності та створена лише з однією метою - для деморалізації та поширення панічних настроїв серед військових.

Читайте також: Заборона на евакуацію із Запоріжжя та зачистка інформпростору Одеси – які фейки поширює рф

Як повідомляв Укрінформ, кремлівські пропагандисти розпочали дезінформаційну кампанію про «приховування» керівництвом ЗСУ відомостей стосовно загиблих українських захисників.