Україна в ОБСЄ: з «Азовсталі» потрібно евакуювати як цивільних, так і військових

Україна вітає евакуацію за сприяння міжнародних партнерів першої групи цивільних з "Азовсталі", але нагадує, що потрібно евакуювати звідти усіх – як цивільних, так і військових.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Нарешті ми маємо перший результат нашої евакуаційної операції з "Азовсталі" в Маріуполі. Це потребувало багато зусиль і довгих переговорів. І ми особливо вдячні нашим міжнародним партнерам за їхні зусилля. Перші 156 осіб прибули до Запоріжжя. Жінки та діти. Вони перебували в укриттях більше двох місяців", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Штурм «Азовсталі» триває: захисники під щільним вогнем тримають оборону

Український посол нагадав, що ще місяць тому російські збройні формування в ОРДЛО погрожували застосувати хімічну зброю на "Азовсталі".

"Між тим, там все ще є люди. Ми повинні продовжувати робити все можливе, щоб вивести усіх, хто залишився в Маріуполі та "Азовсталі" – мирних жителів і захисників", - наголосив очільник української місії в ОБСЄ.

Він вказав на те, що життя цих людей знаходиться під загрозою, оскільки росіяни, попри наказ путіна про нештурм "Азовставлі", продовжують завдавати масовані авіаційні та артилерійські удари по цьому вже і так зруйнованому ними заводу.

Читайте також: Ті, хто вибрався з пекла

Як повідомляв Укрінформ, раніше бійці полку "Азов", які боронять Маріуполь, закликали світову спільноту евакуювати цивільних з меткомбінату "Азовсталь" та Верховного Головнокомандувача подбати про поранених солдатів.

3 травня до Запоріжжя прибули ще 156 мешканців Маріуполя, які ховалися в укритті меткомбінату «Азовсталь». У четвер ООН і Червоний Хрест направили черговий гумконвой для евакуації цивільних із "Азовсталі".

Фото: Sky News