ЦПД оприлюднив добірку маніпуляцій рф за минулу добу

Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку маніпуляцій, що окупанти продукували упродовж 4 травня. 

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Центру протидії дезінформації при РНБО України.

Зокрема, йдеться про те, що нібито мерія Варшави повідомила, що «з 4 травня 2022 року припиняється декорування транспорту прапорами України», та вказане пропагандисти рф трансформували в антиукраїнську тезу «солідарності кінець — українські прапори зникли з автобусів Варшави».

ЦПД застерігає: подібні заяви пропагандистів є маніпуляцією.

Крім того, російські ЗМІ продовжують тиражувати тезу про шкідливість антиросійських санкцій для країн ЄС. Пропагандисти повідомили, що «через санкції у Франції тарифи за комуналку зросли на 483%». Це так само є маніпуляцією.

Читайте також: ЦПД викрив низку нових фейків кремля

Також російські пропагандисти, вирвавши з контексту фразу з італійської газети Corriere della Sera, повідомили, що «відмова Риму від російського газу залишить безробітними понад 500 тис. італійців, і це лише початок, оскільки далі криза проникне в інші індустріальні галузі».

«Застерігаємо: це – маніпуляція!», - наголосили в центрі.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни рф проти України російська пропаганда використовує слідчий комітет як інструмент для легалізації відвертих фейків і маніпуляцій.