ЗСУ за добу знищили вісім повітряних цілей ворога

Протиповітряна оборона Повітряних Сил та Сухопутних військ за минулу добу збила вісім повітряних цілей - один БпЛА «Форпост» та сім «Орлан-10».

Про це повідомило у Фейсбуці Командування Повітряних Сил ЗСУ.

"Протягом доби 2 травня пілотована авіація окупантів фактично не входила у зону дії української ППО. Натомість противник продовжує завдавати ракетних ударів, нарощує в повітряному просторі України присутність безпілотних літальних апаратів, які дають цілевказання артилерії, здійснюють повітряну розвідку та коригування вогню. За добу 2 травня протиповітряною обороною Повітряних Сил та Сухопутних військ збито вісім повітряних цілей – один БпЛА «Форпост» та сім «Орлан-10»", - йдеться у повідомленні.

«Форпост» був збитий підрозділом ЗРВ повітряного командування «Південь» і є дороговартісним апаратом, який оцінюють у 7 мільйонів доларів.

Це ліцензована ізраїльська копія БпЛА «Searcher». За версією міністерства оборони окупантів, у 2019 році усі запчастини даного БпЛА пройшли імпортозаміщення, установлено російське програмне забезпечення і він може нести озброєння – контейнер із ракетою ПТРК. "Ну, як ви вже здогадались, «нє імєющій аналогов»!", - додали у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Зупинити, відтіснити і вигнати ворога: Мотузяник впевнений в успішній оборонній операції ЗСУ

Авіація Повітряних Сил продовжує бити окупантів з повітря, завдаючи потужних ударів по позиціях, колонах, логістиці та живій силі рашистів різними видами озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, у зоні проведення операції Об’єднаних сил українські захисники 2 травня знищили шість російських танків та збили п'ять безпілотників.