ЦПД викрив нові фейки кремлівської пропаганди

Центр протидії дезінформації оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та "вкидів", які пропагандисти кремля спродукували протягом 29 квітня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє в Телеграмі.

Так, за даними Центру, російська пропаганда тиражує інформацію про те, що нібито "на Заході добре розуміють, що України як країни більше не існує, і там бачать її майбутнє за принципом окремих окупаційних секторів".

ЦПД застерігає: подібні заяви пропагандистів є маніпуляцією.

Читайте також: Буча, «звільнена» Херсонщина, та «західна ТРО на Донбасі» - які фейки поширює рф

Зі свого боку, міноборони росії поширює фейк, що у Святогірську Донецької області "бойовики націоналістичних батальйонів розмістили артилерію на території монастиря Свято-Успенської Святогірської лаври, а цивільних осіб утримують як "живий щит".

Крім того, російське відомство заявило, що поблизу водозабору в населеному пункті Піскунівка Збройні сили України нібито "розгорнули артилерійську батарею для провокування вогню у відповідь з боку росії по водозабору, для його знищення та позбавлення водопостачання понад 15 тис. осіб".

ЦПД наголошує, що подібні заяви є дезінформацією.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни рф проти України російська пропаганда використовує слідчий комітет як інструмент для легалізації відвертих фейків і маніпуляцій.