У Маріуполі бійці полку «Азов» вже знищили щонайменше 1157 загарбників

Відео

У Маріуполі бійці полку «Азов» від початку повномасштабного наступу російського агресора ліквідували, за підтвердженими даними, - 1 157 ворогів та знищили й пошкодили велику кількість російської техніки.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомили бійці полку «Азов», опублікувавши хроніку боротьби за Маріуполь.

«Ворог планував взяти Маріуполь за три дні. Полк «Азов» прийняв нерівний бій з переважаючими силами противника, кількість угрупування якого перевищувало 14 000 військовослужбовців. Попри ворожу авіацію, багатотонні бомби, переважаючі сили противника та корабельну артилерію - захисники стали між ворогом і всією Україною. З початку повномасштабного наступу окупанта полком «Азов» було вбито: за підтвердженими даними - 1157 живої сили противника (також ще 840 - за непідтвердженими даними)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бійці «Азова» закликають світ визнати війну рф проти України геноцидом

Зазначається, що санітарні втрати агресора становлять 520 людей, що підтверджено, а також 3150 - за непідтвердженими даними.

Бійці перерахували техніку противника, яка була знищена чи пошкоджена: танки - 49 знищено та 29 пошкоджено; БТР - 23 знищено та 24 пошкоджено; БМП - 36 знищено та 24 пошкоджено; БМД - 5 знищено; ББМ: «Тайфун» - 2 знищено та 2 пошкоджено; «Тигр» - 3 знищено та 2 пошкоджено; «Рись» - 2 знищено та 2 пошкоджено; вантажна техніка - 25 знищено та 8 пошкоджено.

Також бійцями полку «Азов» було знищено катер «Раптор» і літак СУ-25 - пошкоджено.

«Окрім цього, було знищено та пошкоджено ще багато іншої техніки та озброєння ворога», - зазначається у повідомленні військових.

Як повідомлялося, 24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють мирні міста й села, катують і вбивають мирне населення.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Одна зі спроб загарбників атакувати «Азовсталь» закінчилась їх втечею і втратами

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота та мотострілки.

На території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.