Загарбники після масованого бомбардування знову штурмують Азовсталь

У Маріуполі російський агресор продовжує спроби штурму меткомбінату «Азовсталь» після масованого бомбардування підприємства вночі.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. На зараз. Окупанти з 12.00 закрили доступ в Лівобережному районі від парку “Веселка” та по вул. Пашковського. Місцеві мешканці повідомляють про великий рух техніки в бік Азовсталі та звуки боїв. Окупанти продовжують спроби штурму Азовсталі після масованого бомбардування вночі», - написав Андрющенко.

Читайте також: росіяни авіабомбами зруйнували операційну в шпиталі на Азовсталі, є загиблі та поранені

Раніше він повідомляв, що в Маріуполі російський агресор авіабомбами завалив операційну у військовому польовому шпиталі, який розташований на території меткомбінату «Азовсталь». Серед уже поранених військовослужбовців є загиблі, наново поранені і контужені.

Як повідомлялося, на території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.

Читайте також: Поки ми тут, місто не їхнє: у «Азові» розповіли, в яких умовах боронять Маріуполь

Раніше президент рф володимир путін назвав штурм промислової зони Азовсталі недоцільним, наказав главі міноборони сергію шойгу відмінити його і встановити блокаду.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота та мотострілки.