Повномасштабне вторгнення рф: у «магістральній» справі вже 620 підозрюваних

Інфографіка

У «магістральному» кримінальному провадженні щодо вторгнення рф в Україну уже наявно 620 підозрюваних осіб.

 Про це пресслужба Офісу генпрокурора поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Магістральна справа щодо агресії рф: 620 підозрюваних – представники військово-політичного керівництва рф. Це – міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств, розпалювачі війни та пропагандистів Кремля», - йдеться у повідомленні.

Щодо злочинів агресії та воєнних злочинів рф, то станом на ранок 22 квітня правоохоронці уже зареєстрували 7836 таких злочинів, з них: 7599 – щодо порушення законів та звичаїв війни, 48 – щодо планування, підготовки або розв’язання та ведення агресивної війни, 11 – щодо пропаганди війни, 178 – це інші.

Читайте також: Штати допомагають Україні збирати та зберігати докази воєнних злочинів рф

Щодо злочинів проти нацбезпеки, то наразі уже зареєстровано 3652 таких злочинів, з них: 2355 – щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 632 – щодо держзради, 60 – щодо диверсії, 605 – це інші.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний кримінальний суд у березні за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.