Арестович каже, що загроза втрати Маріуполя відступила

Радник глави Офісу Президента Олексій Арестович вважає, що загроза втрати контролю української влади над Маріуполем відступила.

Таку думку Арестович висловив в ефірі «Фейгін Live», передає Укрінформ.

«Вони (путін та шойгу - ред), дурні, оголосили про бої в Маріуполі, до того, ж більш результативні для української сторони, бо російських військ стало менше. У вилазки будуть ходити наші та лупашити їх із потрійним задоволенням, а це означає, що безпосередня загроза втрати Маріуполя відступила, бо військ не вистачить його доштурмувати. Вони будуть постійно отримувати по «сопатці», кожен Божий день. Про це буде знати увесь світ, а вони, дурні, вже заявили про взяття Маріуполя. А як захопили, якщо ось вам обгоріла техніка, вбиті, полонені ваші у «захопленому» Маріуполі». А бомбити стратегічними бомбардувальниками вже «взятий» Маріуполь точно складно», - сказав Арестович.

За його даними, нині рф не має такої кількості військ, щоб оточити «Азовсталь». Для цього ворогу потрібно у два-три рази більше сил.

Читайте також: Байден закликав путіна забезпечити гуманітарні коридори з Маріуполя

Радник глави ОП також прокоментував відео зустрічі путіна та шойгу, на якій президент рф наказав скасувати штурм міста. «Що найбільш незвичайне в цій картинці у якості відсутності звичайного? Шойгу у цивільному одязі», - підкреслив він. На думку Арестовича, те, що міністр оборони рф на цій зустрічі у такому вигляді означає зміну тональності війни. «Тобто, це демонстрація миролюбних намірів. Або принаймні готовність до конструктиву», - припустив він.

Як повідомлялося, путін назвав штурм промислової зони заводу «Азовсталь» у Маріуполі недоцільним та наказав главі шойгу скасувати його і встановити блокаду. Путін також дав доручення вкотре запропонувати оточеним скласти зброю, гарантуючи життя, гідне поводження відповідно до міжнародно-правових актів, кваліфіковану медичну допомогу пораненим.

Читайте також: Евакуювати маріупольців не вдалося через обстріли – Верещук

Раніше командир 36-ї окремої бригади морської піхоти майор Сергій Волинський, який захищає Маріуполь, звернувся до світових лідерів з проханням вивезти бійців та мирних жителів на територію третьої держави. Він повідомив, що серед бійців - понад 500 поранених. Крім того, на заводі «Азовсталь» перебувають сотні цивільних. При цьому заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар заявляв, що захисники Маріуполя вважають неприйнятною пропозицію росії роззброїтися і здатися в полон. Натомість вони готові під гарантії третьої сторони евакуюватися зі стрілецькою зброєю, забравши поранених і тіла загиблих.

Фото: АА