З початку вторгнення рф в Україні загинули 2 345 цивільних – ООН

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2 345 випадків загибелі та 2 919 випадків поранень цивільного населення України внаслідок російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в щоденному повідомленні УВКПЛ за 21 квітня.

Серед убитих - 703 чоловіка, 429 жінок, 44 дівчинки та 63 хлопчики, а також 70 дітей та 1 036 дорослих, стать яких поки що не відома.

Поранені 339 чоловіків, 271 жінка, 61 дівчинка та 66 хлопчиків, а також 158 дітей та 2 024 дорослих, стать яких поки що не відома.

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри додатково підтверджуються і не включені у вищенаведену статистику.

Читайте також: Іспанія направить в Україну судово-медичних експертів для розслідування злочинів росіян

Як повідомлялось, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.