Центр протидії дезінформації спростував нові фейки рф про «Азовсталь», Миколаїв та санкції

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав фейки, маніпуляції та "вкиди", які російська пропаганда згенерувала станом на ранок 21 квітня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомив у Телеграмі.

За даними Центру, міноборони росії попередило, що "український Миколаїв може опинитися в зоні епідеміологічної катастрофи: на тлі складної гуманітарної ситуації там не працюють комунальні служби та відключено центральне водопостачання".

ЦПД застерігає: подібні тези росіян не відповідають дійсності.

Читайте також: рф бреше, що Україна протидіє евакуації людей з «Азовсталі» у Маріуполі - РНБО

Маніпуляцією є заява представників посольства рф у Вашингтоні про те, що "санкції США набувають дедалі більш абсурдного характеру і говорять про нездатність Вашингтона підпорядкувати росію своїй волі".

Спробою маніпулювати є також повідомлення засобів масової інформації рф з посиланням на рамзана кадирова про те, що "маріупольський комбінат "Азовсталь" у четвер повністю перейде під контроль російських зс", а також заяви, що "бойовики, які засіли в металургійному комбінаті, ще можуть скласти зброю та здатися зранку".

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда створила новий фейк про кол-центр Збройних сил України, працівники якого нібито будуть поширювати фейкові повідомлення про мінування цивільних об'єктів росії.