У «магістральній» справі про вторгнення рф уже 580 підозрюваних

Інфографіка

У «магістральному» кримінальному провадженні стосовно вторгнення росії в Україну вже є 580 підозрюваних осіб. 

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Магістральна справа щодо агресії рф: 580 підозрюваних – представники військово-політичного керівництва рф. Це міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств, розпалювачі війни та пропагандисти кремля», - йдеться у повідомленні.

Загалом правоохоронці вже зареєстрували 6999 злочинів агресії та воєнних злочинів рф, з них 6800 – щодо порушення законів і звичаїв війни, 43 – планування, підготовки або розв’язання та ведення агресивної війни, дев'ять - пропаганди війни, 147 – інші злочини.

Читайте також: Воєнні злочини росії: прокуратура створила сайт для збору свідчень і доказів

Окрім того, зареєстровано уже 3190 злочинів проти нацбезпеки, з них: 2090 – щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 553 – державної зради, 58 – диверсії, 489 – інші.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний кримінальний суд за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів, пов'язаних із вторгненням рф в Україну. Прокурор МКС Карім Хан заявив, що є підстави вважати, що на території України були скоєні злочини, які підлягають юрисдикції цього суду.

Читайте також: Докази воєнних злочинів росії у Маріуполі збирають та фіксують – Веніславський

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.