Росія розмістила в ОРДЛО ще 134 одиниці військової техніки

За минулу добу зафіксували розміщення 134 одиниць військової техніки збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованій території України з порушенням Мінських домовленостей.

Про це повідомляє пресслужба операції Об’єднаних сил у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Протягом минулої доби виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 134 одиниці військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей”, - ідеться в повідомленні.

За даними української сторони СЦКК, у зоні дій так званого «1 армійського корпусу» розміщено 5 одиниць озброєння та військової техніки, у зоні дій так званого «2 армійського корпусу» - 129 одиниць.

Читайте також: Євросоюз не бачить підстав для заяв ватажків ОРДЛО про можливість наступу ЗСУ - Боррель

Серед переліченої техніки - буксирувані гаубиці, РСЗВ, самохідні гаубиці, танки, ЗРК, буксова на протитанкова гармата, ББМ.

Також у пресслужбі ООС розповіли, що робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях регулярно супроводжується перешкодами з боку збройних формувань РФ.

Зазначається, що на блокпосту збройних формувань приблизно за 3 км від Петрівське представник збройних формувань відмовив патрулю місії у проході до ділянки розведення у районі Петрівське, а на блокпосту біля Зайченка двоє озброєних представників збройних формувань заборонили місії проїзд у напрямку Пікуз та Саханка.

“Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення умов подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення”, - поінформували в ООС.

Водночас підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії РФ.

Читайте також: Поетапний сценарій для ОРДЛО детально розписаний у Москві – Данілов

“ЗСУ дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян”, - підкреслили в ООС.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу окупанти 136 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Загинули двоє українських військовослужбовців. Четверо бійців зазнали поранень, ще один військовослужбовець отримав бойове травмування.