Мінветеранів передало Книги пам’яті добровольців у всі області

Фото

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна передала Книги пам’яті добровольців представникам територіальних відділів Мінветеранів.

Захід відбувся у Залі пам’яті Меморіального комплексу Міноборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мінветеранів передало Книги пам’яті добровольців у всі області / Фото: Тарасов Володимир

"Цю книгу ми передаємо з метою того, щоб ви, як представники територіальних органів міністерства, вручили її керівникам обласних державних адміністрацій, а обласні державні адміністрації знайшли місце для того, щоб люди публічно могли ознайомлюватися з цією книгою, щоб вона була розташована там, де відбуваються заходи з ушанування пам'яті наших захисників", - сказала Лапутіна.

Читайте також: Лапутіна анонсувала ветеранський форум на Донеччині

За її словами, книга містить прізвище, ім'я, по-батькові і дату загибелі 78 добровольців.

"Добровольці у нас почали з'являтися в 2014 році, коли ми давали відсіч російській агресії в дуже складних умовах. Потім добровольці ввійшли до складу військових формувань ЗСУ. І ми збирали документи про всіх хлопців", - сказала міністр.

Вона додала, що поки що не всіх добровольців включено до книги, триває збирання матеріалів про інших.

Читайте також: Пріоритетом держави має бути створення дієвої системи реабілітації ветеранів – Лапутіна

Наказ Мінветеранів «Про Книгу пам’яті добровольців – захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» видано у вересні 2020 року.

Концепція та структура Книги пам’яті добровольців-захисників України були узгоджені із представниками громадськості, добровольчих формувань, Головним штабом Української добровольчої армії, Добровольчим Українським Корпусом “Правий сектор”, Добровольчим батальйоном ОУН, Міністерством оборони та Громадською радою при Мінветеранів.