У Sea Breeze-2021 беруть участь представники близько 30 країн-партнерів

Фото, відео

У Чорному морі в понеділок, 28 червня, починаються військові навчання Sea Breeze-2021 і морське патрулювання, організоване Військово-морськими силами (ВМС) України і шостим оперативним флотом ВМС США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяІнфо.

"У ці хвилини в Одесі відбувається урочисте відкриття міжнародних навчань Sea Breeze-2021. Участь у заході беруть представники близько 30 країн-партнерів, що залучені до маневрів", - йдеться у повідомленні.

Урочисте відкриття міжнародних навчань Sea Breeze-2021 / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Зазначається, що головна ідея навчань — підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні.

Читайте також: Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у Чорне море

Як повідомляв Укрінформ, Українсько-американські навчання Sea Breeze-2021, які триватимуть з 28 червня до 10 липня, будуть наймасштабнішими за понад 20 років. 31 держава-учасниця візьме участь у навчаннях, під час яких загалом буде задіяно близько 30 кораблів, катерів та суден, до 30 літаків і вертольотів, до 3000 особового складу та 50 одиниць озброєння та військової техніки

Для участі в навчаннях Sea Breeze-2021, Збройні сили України та інші сили безпеки та оборони забезпечать: 24 кораблі (катери), 17 літаків, 12 вертольотів, 80 одиниць озброєння та військової техніки і 1500 чоловік особового складу. Крім того, буде задіяно одне пошуково-рятувальне судно.

Читайте також: Україна розповіла в ОБСЄ подробиці навчань Sea Breeze-2021

Навчання матимуть чотири фази: прибуття сил та розгортання пунктів управління, фаза злагодження сил, активна фаза, підведення підсумків навчання та згортання сил.