Сухопутні війська готові до виконання завдань - генерал-полковник Сирський

Сухопутні війська Збройних сил України перебувають у високому ступені боєздатності та готові виконувати завдання за призначенням.

Про це сказав командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський колегам по НАТО, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу командування Сухопутних військ ЗСУ.

“Сухопутні війська Збройних сил України перебувають у високому ступені боєздатності, готові виконувати завдання за призначенням. Але ми розуміємо, що маємо справу із серйозним чисельним противником", – зазначив Сирський під час відеоконференції командувачів корпусів Сухопутних військ НАТО на тему: “Домінування у наземному середовищі – генерація згуртованості, спроможності та потенціалу".

Читайте також: Ситуація в зоні ООС контрольована, армія напоготові – Зеленський

Він розповів учасникам заходу про збройну агресію Росії проти України, чисельність та склад російських військових угруповань на тимчасово окупованій території та в безпосередній близькості до українського кордону, ситуацію, яка відбувається наразі навколо наших кордонів, а також можливі прогнозовані сценарії подальшого розвитку подій.

Сирський також подякував колегам, представникам країн-партнерів за підтримку України у відстоюванні її суверенітету і територіальної цілісності.

“Це наша можливість і справді наш обов'язок забезпечити підтримку сухопутної складової. Це надсилає потужний меседж, коли командири Корпусів НАТО говорять в один голос”, – наголосив командувач Сухопутних військ НАТО генерал-лейтенант Роджер Клутьє.

Він також запевнив, що підтримує Україну, і вона може розраховувати на допомогу.

Читайте також: Україна розуміє всі можливі сценарії та знає, як діяти - Президент

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ.

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.