На Донеччині з початку квітня відремонтували понад 90 будинків, пошкоджених окупантами

Фото, відео

На Донеччині з 1 квітня 2021 року рятувальники з різних регіонів країни відновили 91 будинок, пошкоджений через бойові дії російськими окупантами.

Як передає Укрінформ, про це 20 квітня повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Донецькій області.

Зазначається, що надзвичайники працюють у населених пунктах Сартанської, Очеретинської, Авдіївської та Мар’їнської військово-цивільних адміністрацій, а також у Бахмутському районі. загалом залучено 150 чоловік особового складу, з яких 30 – це рятувальники Донеччини, а 120 – рятувальники Миколаївщини, Рівненщини, Харківщини, Львівщини, Херсонщини та Черкащини.

На Донеччині ремонтують будинки, пошкоджені обстрілами окупантів / Фото: ДСНС

У повідомленні пояснюється, що більшість власників пошкоджених домівок не в змозі власними силами провести роботи та закупити необхідні матеріали. Окрім того, з причин різних особистих обставин люди не можуть виїхати із прифронтових населених пунктів. Тому питання допомоги та захисту мешканців Донеччини, які постраждали внаслідок бойових дій, є надзвичайно важливим.

Як повідомлялося, Донецькою областю з матеріального обласного резерву закуплені і виділені необхідні будівельні матеріали, які передано ремонтним бригадам, сформованим з працівників ДСНС.

Читайте також: Укравтодор завершить оновлення дороги Лисичанськ – Бахмут у червні цього року

Торік на Донеччині спільними зусиллями працівників ДСНС відновили понад 1300 житлових будинків вздовж усієї лінії розмежування.

Так, з 11 липня 2020 року в прифронтових населених пунктах Донецької області працювали 250 рятувальників із 13 регіонів України, які відновлювали житло, пошкоджене російськими окупантами. 30 вересня фахівці Служби порятунку з інших областей повернулися до місць постійної дислокації, а рятувальники Донеччини продовжували цю роботу до 1 листопада.

Читайте також: У Святогірську оновлюють оздоровчий центр «Перлина Донеччини»

Із початку ведення бойових дій у регіоні на територіях, підконтрольних українській владі, було зруйновано та пошкоджено 13 255 житлових будинків усіх форм власності.