Укравтодор завершить оновлення дороги Лисичанськ – Бахмут у червні цього року

Укравтодор завершить оновлення дороги Лисичанськ – Бахмут у червні цього року

Велике будівництво
Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) за програмою президента "Велике будівництво" у червні 2021 року завершить оновлення ділянки траси Т-13-02 КПП "Танюшівка" – Старобільськ – Бахмут за маршрутом Лисичанськ – Бахмут.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укравтодору у Фейсбуці.

Зазначається, що для ремонту цієї ділянки залучено 70 дорожніх спецмашин та 130 шляховиків. Зараз підрядник – ТОВ «Автомагістраль-Південь» - веде роботи на 14 км дороги Т-13-02 КПП "Танюшівка" – Старобільськ – Бахмут. Цей відрізок пролягає від міста Лисичанськ до межі з Донецькою областю. Відновлення маршруту Лисичанськ – Бахмут буде завершене у червні 2021 року.

“Траса Т-13-02 має стратегічне значення, оскільки з’єднує Луганську та Донецькі області. В останні роки дорожнє покриття перебувало в незадовільному стані через інтенсивний рух військової та великовагової техніки”, - розповідають в Укравтодорі.

Довжина всієї траси становить понад 162 км, вона проходить через великі та густонаселені районні центри Донеччини та Луганщини. На деяких ділянках дорожнє покриття абсолютно зношене, а пересуватися по такій дорозі було небезпечно. Останні 8 років на дорозі не проводили необхідні ремонтні роботи.

У планах Укравтодору – підготовка проєктів на ремонт автодороги за маршрутом "Старобільськ – Новопсков", а саме через населені пункти Заайдарівка, Новопсков, Риб’янцеве, Піски, Проїждже, Лиман, Старобільськ. Окрім того, на цій дорозі будуть відремонтовані 5 мостів.

Читайте також: Укравтодор оновить 400 кілометрів доріг держзначення на Луганщині

Загалом у 2021 році Укравтодор планує відремонтувати близько 250 км державних доріг Луганщини. Таким чином, упродовж двох років - 2020 та 2021 - капітальним та поточним середнім ремонтом на Луганщині буде охоплено 400 км доріг, що становить третину доріг області загального користування державного значення.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко раніше повідомив, що у 2021 році президентську програму буде розширено за рахунок доступного іпотечного кредитування та фінансового лізингу, розбудови мережі регіональних авіахабів, створення державного авіаперевізника, розвитку мережі приміських експресів та швидкісних потягів між найбільшими містами, розбудови соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-