ОБСЄ за добу зафіксувала на Донбасі 162 порушення «тиші»

Звіт

СММ ОБСЄ зафіксувала за попередню добу 46 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 116 - на Луганщині.

Про це повідомляється у щоденному звіті №305/2020, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 23 грудня, передає Укрінформ.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 46 порушень режиму припинення вогню, зокрема 17 вибухів невизначеного походження, із яких більшість сталися у районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а також поблизу Донецької фільтрувальної станції (ДФС; 15 км на північ від Донецька)", - йдеться у звіті.

Зазначається, що за попередній звітний період було зафіксовано 97 порушень режиму припинення вогню, з яких більшість сталися в районах на північ від Широкиного.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала на вихідних майже 100 порушень режиму «тиші»

"У Луганській області Місія зафіксувала 116 порушень режиму припинення вогню (зокрема 17 вибухів: 16 невизначеного походження й 1 розрив), із яких більшість сталися в районах на північ від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська) і на південь від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська), у тому числі 18 черг із гармати бойової машини піхоти", - повідомили в СММ.

Водночас уточнюється, що за попередній звітний період на Луганщині не зафіксовано жодного порушення режиму припинення вогню.

Читайте також: На Донбасі окупанти шість разів порушили «тишу», поранені двоє бійців ЗСУ

Загалом після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня, СММ зафіксувала щонайменше 4444 порушення режиму припинення вогню (зокрема 1981 вибух, 395 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 57 спалахів дульного полум'я та 42 освітлювальні ракети, а також 1969 черг і пострілів).