У Дніпрі прооперували двох важкопоранених бійців з-під Мар’їнки

Відео

В обласній клінічній лікарні імені Мечникова в Дніпрі прооперували двох військовослужбовців, поранених у зоні бойових дій поблизу Мар’їнки.

Про це 27 серпня повідомив головний лікар лікарні Сергій Риженко, пише Радіо Свобода.

Обох військовослужбовців наразі тримають на апаратах штучного дихання, в обох множинні осколкові поранення. В одного з них – Валентина з Хмельницької області – закрита травма грудної клітини, численні осколкові поранення рук, ніг, пальців. У другого – Олександра з Черкаської області – відкрите проникаюче поранення живота, пошкоджений кишківник, множинні поранення кінцівок, тулуба.

Читайте також: На Житомирщині попрощалися з військовим, який помер у шпиталі

"Обидва бійці тяжкі, обоє на апаратах штучної вентиляції легень. Сподіваємось, що завтра-післязавтра зможемо зняти апарати штучного дихання. Обставини поранення досі невідомі. Бійці розповісти не в змозі, а ті, хто їх доправили, не знають обставин поранення. Одне ми знаємо: поранення складні, поранення мінно-вибухові, з численними осколками. Робимо все можливе, щоб вони вижили", – сказав Риженко.

Як повідомлялося, нещодавно в обласній лікарні імені Мечникова в Дніпрі провели 4-тисячну операцію військовим, пораненим на Донбасі. З початку у 2014 році бойових дій Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені Мечникова прийняла на лікування понад 12 тисяч бійців.