Тука анонсував міжвідомчу нараду через вибух на шахті в окупованій Юр'ївці

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО ініціює міжвідомчу нараду з питань допомоги потерпілим від вибуху на шахті в Юр'ївці на окупованій території Луганщини.

Про це заступник міністра Георгій Тука заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, вчора ввечері сталася трагедія на окупованій частині Луганщини. Ми цілком поділяємо позицію щодо підтримки громадян, які опинились у складній ситуації, тим більше на окупованій території. Я думаю, сьогодні ми проведемо нараду з колегами з інших відомств і будуть прийняті відповідні заходи в плані реагування на такі події. В тому числі і заходи, які ви запропонували щодо підтримки безпосередньо дітей із родин загиблих і виплат необхідних компенсацій", - зазначив він, відповідаючи на запитання народного депутата Олексія Гончаренка.

Парламентарій під час години запитань до уряду поцікавився, якою є позиція Кабміну щодо вибуху на шахті в ОРЛО та запропонував знайти шляхи допомоги сім'ям потерпілих і загиблих.

"Я вважаю, що надзвичайно важливо - продемонструвати сьогодні позицію держави, що це наші громадяни, ми це пам'ятаємо і ми будемо допомагати, якщо нам таку можливість буде надано. Ми можемо запросити родини загиблих в Україну. забезпечити для них відповідну допомогу, літній відпочинок дітям і подібні речі", - заявив нардеп.

Читайте також: Волинець розповів подробиці аварії на шахті на окупованому Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, на шахті "Східкарбон" у населеному пункті Юр'ївка, що на окупованій території Луганщини, вранці 25 квітня стався вибух, попередньо, метану.

У коментарі агентству голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що 4 гірники загинули, ще близько 15-ти залишаються під землею, їхня доля невідома.