Волинець розповів подробиці аварії на шахті на окупованому Донбасі

Волинець розповів подробиці аварії на шахті на окупованому Донбасі

Укрінформ
На шахті «Схід-Карбон», яка знаходиться біля селища Юріївка на окупованій території Луганщини, через вибух метану 4 гірники загинули, ще біля 15 – залишаються під землею.

Про це у п'ятницю кореспонденту Укрінформу повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Імовірно на момент аварії в шахті працювало 19 людей, але це не точна цифра, все встановлюється. Ще вчора ввечері видали 4 тіла. Потім почалися вибухи і, імовірно, що 15 гірників ще знаходяться під землею. Про долю їх поки невідомо», - сказав Волинець.

За його словами, на цю шахту викликали рятувальників з Росії, які знаходилися десь за 200 км, а найближчий гірничорятувальний загін в Україні - в місті Лисичанськ, але ніхто не звертався за допомогою.

«Вибухи на цій шахті ще можуть тривати за рахунок теплової депресії, в результаті вибухів там порушені гірські породи і вугільний пласт, виділяється газ метан. У даному випадку ситуація не проста, довжина шахтного стовбура там по похилій 400 метрів, вугілля - газове, марки ДГ, яке використовується на Алчевському металургійному комбінаті», - пояснив він.

Волинець нагадав, що у 2014 році на окупованих територіях Донбасу залишалися потужні загони гірничорятувальної служби. Зокрема, у Луганській області - у містах Краснодон, Красний Луч та у самому Луганську, але зараз там «все розвалили, розграбували».

Читайте також: На шахті на окупованій території Луганщини стався вибух, є загиблі

«Там було унікальне обладнання, якого немає зараз навіть на підконтрольній Україні території. Це сигнал попередження всім нам і нашій владі, тому що служба наша недофінансовується. Обладнання та основна матеріально-технічна база залишилися на окупованій території. А шахти у нас дуже важкі, глибокі до 1,5 тис. метрів», - підкреслив Волинець.

Як повідомлялося, 25 квітня стався вибух метану на шахті-копанці «Схід-Карбон», яка знаходиться біля селища Юріївка на окупованій території Луганщини. Є загиблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-