Альтернативи миротворчій місії ООН на Донбасі поки немає - Порошенко

Кращого рішення, ніж направлення миротворчої місії ООН на Донбас, поки що не існує.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав під час виступу на 12-му Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Разом з нашими партнерами по НАТО ми відновили армію, зробили її здатною захистити від агресора, разом з нашими друзями по нормандському формату і США напрацювали дієвий план щодо окупованої частини Донбасу. На сьогодні я не чую жодних альтернативних пропозицій. Наш план - це багатостороння класична миротворча місія "блакитних шоломів" під егідою Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй та дорожня карта імплементації усіх без виключення Мінських домовленостей, включно з виведенням іноземних військ”, - сказав Порошенко.

Водночас він наголосив, що ослаблена, розсварена після виборів Україна з недосвідченим президентом може стати нагодою для Путіна йти уперед.

“Хижаки, як правило, нападають на жертву саме тоді, коли вона поранена і слабка. Якщо Верховний Головнокомандувач не розставляє червоні лінії, то це запрошення Путіну до агресії проти нас”, - сказав Президент

Читайте також: Якщо РФ заветує рішення по "блакитних шоломах", будуть санкції — Порошенко

Як повідомлялося, офіційний Київ наполягає на розгортанні місії та розміщенні миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу і ділянці російсько-українського кордону протяжністю 420 км, а також наділення їх широкими правами. Однак Росія заявляє, що миротворці ООН повинні займатися тільки забезпеченням охорони спостерігачів ОБСЄ.