Антиснайперські системи та ППО: Штати можуть розширити поставки озброєння в Україну

Сполучені Штати розглядають можливості додаткових поставок в Україну протитанкового озброєння, а також систем ППО та берегової оборони.

Про це заявив у понеділок під час відео-прес-конференції спецпредставник США у справах України Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Як відомо, частина (військової – ред.) підтримки вже була поставлена, в тому числі протитанкові засоби", - зауважив Волкер, підкресливши, що це створює більше можливостей для захисту України в разі зростання загрози танкового наступу.

"Україна проявила інтерес щодо запиту більшої кількості такого (озброєння – ред.), і це є можливим", - зазначив представник американської адміністрації.

Читайте також: Будуть нові санкції, поки Росія не припинить агресію - Волкер

Водночас, за його словами, можливі й поставки інших видів оборонної зброї.

"Ми також маємо розглянути такі речі, як системи протиповітряної та берегової оборони, антиснайперські системи та дещо з того, що США вже поставили".

За його словами, у випадку з Україною "це обгрунтовано та необхідно мати сучасні можливості для того, щоб захистити себе та запобігти подальшій агресії".

Волкер нагадав, що за часів президентства Барака Обами "існувала заборона" щодо надання летальної зброї Україні. "У адміністрації Трампа ми прийняли рішення ставитися до України як до будь-якої іншої нормальної (в плані продажу зброї – ред.) країни, яка має нормальні оборонні потреби, і ми вирішили забезпечувати це як у вигляді підтримки, так і продажу зброї Україні", - підкреслив представник адміністрації США.

За його словами, це допоможе українській стороні "розвивати дієздатні, потужні, стійкі оборонні можливості".