На тилове забезпечення ЗСУ торік використали майже 12 мільярдів - Міноборони

У 2018 році на потреби ЗСУ за напрямками тилового забезпечення було використано майже 12 млрд грн, з яких вперше було профінансовано закупівлю речей, які раніше не постачались або постачалась за рахунок міжнародної допомоги.

Про це під час брифінгу заявив директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич, повідомляє Укрінформ.

“У 2018 році Міноборони за тиловим напрямком було виділено 11,8 млрд грн. Це дало змогу закупити 141 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів на 4,3 млрд грн, було організовано харчування особового складу на 3,3 млрд грн. Протягом 2018 року 172 військові частини перейшли на нову систему харчування за каталогом продуктів, здійснено закупівлю та постачання до військ 288 тис. нових наборів польових продуктів, які включають в себе першу та другу страви в зручному пакуванні та в комплекті з розігрівачем”, - повідомив Гулевич, додавши, що для їдалень у військових частинах закуплено та поставлено сучасне обладнання на 200 млн грн.

Крім того, на речове забезпечення української армії у минулому році використали 3,2 млрд грн. “Що стосується речового забезпечення, це майно відповідає сучасним вимогам та не поступається сучасним зразкам країн НАТО”, - наголосив керівник департаменту. Йдеться про спеціальні костюми для екіпажів бойових машин, сумки, берці, зимові утеплені бахіли та багато іншого, зазначив він. Всі предмети речового майна поставлені до військових частин та отримали позитивні відгуки, запевнив Гулєвич.

Читайте також: Вінник гарантує об’єктивне розслідування щодо фактів зловживань в "Укроборонпромі"

На брифінгу також зазначалося, що державні закупівлі на тилові потреби Міноборони є максимально прозорими, а завдяки методологічній допомозі британської аудиторско-консалтингової компанії Ernst & Young застосовано нову структуру відповідального за здійснення публічних закупівель.