Вінник гарантує об’єктивне розслідування щодо фактів зловживань в

Вінник гарантує об’єктивне розслідування щодо фактів зловживань в "Укроборонпромі"

Укрінформ
Голова ТСК з розслідування розкрадань в армії гарантує що факти, викладені у програмі "Наші гроші" щодо можливих зловживань в "Укроборонпромі" будуть вивчені неупереджено і об’єктивно.

Про це Іван Вінник заявив сьогодні під час брифінгу щодо реалізації Постанови ВРУ “Про невідкладне розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в Державному концерні “Укроборонпром” та причетності до цього посадових осіб", повідомляє сайт БПП.

Вінник також повідомив, що комісія клопотатиме перед процесуальними керівниками, “щоб вони знімали гриф секретності з окремих матеріалів, зокрема, по закупівлях, по постачаннях", а також перед СБУ - про розсекречення документів, принаймні в тій частині, що стосується кількісних і якісних показників.

"Міноборони вже готує інформацію про те, де ці запчастини встановлені і як вони функціонували. Представники замовника, які приймали цю техніку, також готують акти прийому-передачі цієї техніки, інформацію про те, чи були у них якісь зауваження до якості цієї техніки",- повідомив депутат.

Вінник додав, що "ТСК звертатиметься за інформацією до військових частин, де експлуатувалися ці запчастини, запрошуватиме командирів і інших людей, які абсолютно неупереджені у цій справі".

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції, та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки правоохоронними органами викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО. Згодом, як повідомили в Укроборонпромі, директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від своїх посад.

Читайте також: Корупція в оборонному секторі: Луценко каже, перевірка ДФС виявила 22 мільйони збитків

28 лютого Верховна Рада ухвалила постанову №10104 "Про невідкладне розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в державному концерні "Укроборонпром" та причетності до цього посадових осіб". Тимчасовій слідчій комісії з розслідування корупції в армії доручено дослідити факти, які торкаються 2018-2019 років. Документом доручається ТСК провести це розслідування у найкоротший термін.

Голова ТСК Іван Вінник заявив, що проситиме надати всі документи до 7 березня, аби вже 14 березня ТСК могла дати першу оцінку.

Фото: solydarnist.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-