На Донбасі окупантів “каратимуть рублем” за розкрадання зброї - розвідка

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, після перевірки підрозділів окупантів у «ДНР/ЛНР» були виявлені численні недоліки та факти розкрадання зброї та військового майна.

Про це повідомив під час брифінгу речник Міноборони Максим Праута.

«Російсько-окупаційним командуванням прийнято рішення про притягнення до відповідальності деяких командирів підрозділів з'єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ за недбале зберігання й експлуатацію озброєння та військової техніки. Зокрема, за результатами проведеної комісіями з озброєння командування російсько-окупаційних військ у період з 17 по 20 жовтня ц.р. перевірки підрозділів, виявлено численні недоліки, у тому числі факти розкрадання стрілецької зброї та боєприпасів, пально-мастильних матеріалів, ремонтних комплектів та іншого військово-технічного майна», - інформує Праута.

Читайте також: Керівнику розвідувального підрозділу міліції «ЛНР» повідомили про підозру

За даними розвідки, російсько-окупаційне командування у примусовому порядку зобов'язало командирів підрозділів забезпечити усунення виявлених недоліків власним коштом у найкоротші терміни. Це викликало обурення російських військовослужбовців, які прибули під час останньої ротації та заявляють про свою непричетність до крадіжок.