Спецдоповідач ООН відвідав чотирьох заручників в окупованій Макіївці

Спеціальний доповідач ООН Нільс Мельцер розповів, що відвідав у колонії окупованої Макіївки чотирьох українських заручників, яких мали обміняти наприкінці грудня 2017 року.

Як повідомляє "Громадське", в СІЗО №5 він відвідав полонених українських військових Олександра Корінькова, Сергія Глондаря, Богдана Пантюшенка та цивільного громадянина Романа Твердого.

«Вони спілкуються з родинами, але дуже рідко. Вони рідко мають можливість отримати листа чи відповісти. Це найбільша проблема. Щодо фізичного стану — вони мають їжу, не скаржаться на проблеми зі здоров’ям. Також полонені у стабільному емоційному стані», - сказав спецдоповідач ООН з питань катувань та жорстокого поводження у ефірі "Громадське. Схід".

Читайте також: Спецдоповідач ООН розповів про атмосферу страху у в'язницях "Л/ДНР"

За його словами, на українських заручників тисне той фактор, що вони не знають дати, коли можуть бути звільнені з полону.

Танкіст Пантюшенко потрапив у полон до бойовиків у січні 2015 року, спецпризначенці Коріньков і Глондар - у лютому того ж року.

27 грудня 2017 року на підконтрольну уряду територію повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 людини.