Російські начальники не випускають "бюджетників" з окупованого Донбасу

Російсько-окупаційна адміністрація обмежує можливість виїзду на підконтрольну Україні територію особам, які працюють у бюджетній сфері.

Про це заявив у п'ятницю під час брифінгу, посилаючись на дані розвідки, речник Міноборони з питань АТО Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Задля запобігання подальшому зниженню довіри населення тимчасово захоплених районів Донбасу російсько-окупаційна адміністрація обмежує можливість виїзду на підконтрольну Україні територію особам, які працюють у так званих органах місцевої влади й «бюджетникам». Зокрема, працівникам медичних і навчальних закладів під підпис доведено розпорядження ватажка однієї з фейкових республік про заборону на виїзд без оформлення спеціального дозволу. Щодо тих, хто відмовився ставити свої підписи, нині складають акти, які передають до нелегітимних правоохоронних органів", - сказав Праута.

Читайте також: В ОРДЛО засуджують до 18 років колонії звільнених після обміну

За його словами, такі заходи окупаційної влади обурюють працівників "бюджетної" сфери, дехто з них змушений звільнитися з роботи.

Як повідомлялося, за даними групи "Інформаційний спротив", ватажок «ДНР» О.Захарченко видав наказ «Про тимчасову заборону виїзду на територію України працівників державної сфери ДНР».