Посол про миротворців на Донбасі: Україна "озброїла" Канаду аргументами

Під час візиту до Торонто Президент України Петро Порошенко зміг аргументовано донести до керівництва Канади необхідність розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це в інтерв'ю Укрінформу за підсумками візиту Порошенка до Торонто розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Ключовою, звичайно, була тема миротворців. Ми мали достатньо часу і можливостей, аби дуже детально донести до прем'єр-міністра Трюдо, глави оборонного відомства Саджана і міністра закордонних справ Фріланд наше розуміння того, яка миротворча місія може принести мир на Донбас», - сказав Шевченко.

За його словами, українській делегації вдалося знайти відповіді на всі запитання канадських колег. «Ми дуже детально описали наше бачення й відповіли на всі запитання, «озброївши» команду прем'єра усією необхідною інформацією, аби Канада у майбутньому змогла зрозуміти свою роль і можливості у цьому процесі», - зазначив посол.

Він висловив переконання, що «наш найближчий партнер в міжнародній коаліції підтримки України тепер детально поінформований про нашу позицію із цього питання».

Читайте також: Посол Шевченко пояснив, чому Канаді вигідно пустити Україну на свій ринок зброї

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко разом із великою урядовою делегацією 22-23 вересня перебував із дводенним офіційним візитом у Канаді. У Торонто він зустрівся із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, прем'єром провінції Онтаріо Кеслін Уїн, канадськими депутатами й сенаторами, а також місцевими підприємцями й громадою. Окрім цього, Порошенко привітав збірну України на Invictus Games.

Повний текст інтерв'ю читайте незабаром на сайті Укрінформу.