У Росії затримали ще трьох підозрюваних у теракті в «Крокусі»

У Росії затримали ще трьох підозрюваних у теракті в «Крокусі»

Укрінформ
Російська ФСБ заявила про затримання ще трьох осіб у справі про теракт у "Крокус Сіті Голлі".

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

За даними спецслужби, затримання проводилися у Москві, Єкатеринбурзі та Омську. Затримані – вихідці з Центральної Азії, один із них має російське громадянство. Стверджується, що двоє підозрюваних переказували гроші на купівлю зброї та машини учасникам нападу. Третя особа нібито займалася вербуванням пособників та фінансуванням виконавців.

У справі про теракт у підмосковному "Крокусі" заарештовані 10 осіб, включаючи чотирьох імовірних виконавців, більшість із них – громадяни Таджикистану. Ймовірні виконавці зазнали тортур під час затримання та на допитах.

Відповідальність за теракт узяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте також: У Москві заарештували десятого підозрюваного у справі «Крокуса»

Натомість російський лідер Володимир Путін сьогодні на з'їзді Федерації незалежних профспілок заявив, що замовники теракту збиралися "завдати шкоди єдності" росіян. "Інших цілей і не проглядається, їх немає, тому що Росія не може бути об'єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів", - сказав Путін.

Як повідомлялося, увечері 22 березня група озброєних людей у камуфляжній формі влаштувала стрілянину у підмосковному концертному залі Crocus City Hall (Крокус Сіті Холл), виникла пожежа. За останніми даними, внаслідок теракту загинули 144 особи, ще 382 постраждали.

МЗС РФ виступило із заявою, в якій звинувачує Україну у терактах на території РФ і вимагає арешту глави СБУ Василя Малюка.

Читайте також: Іран попереджав Росію про загрозу безпеці перед терактом у «Крокусі» - Reuters

У СБУ назвали заяви російського МЗС нікчемними.

За даними The Washington Post, більш ніж за два тижні до теракту США попередили Кремль, що «Крокус Сіті Голл» є потенційною мішенню для терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-