У Москві заарештували десятого підозрюваного у справі «Крокуса»

У Москві заарештували десятого підозрюваного у справі «Крокуса»

Укрінформ
Басманний районний суд Москви заарештував до 22 травня десятого затриманого у справі про теракт у концертному залі "Крокус Сіті Холл" на ім'я Якубджоні Юсуфзода.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

За версією російського слідства, Юсуфзода зі своєї банківської картки переказував одному з імовірних учасників нападу гроші на проживання, причому перекази тривали і після теракту.

Пропагандистські російські медіа повідомляють, що Юсуфзода був затриманий 25 березня під час перевірки документів та отримав 12 діб адміністративного арешту за непокору поліції. Тепер йому висунуто обвинувачення за статтею про терористичний акт.

Юсуфзода вже десятий підозрюваний у співучасті у нападі на "Крокус Сіті Холл". Раніше було заарештовано чотирьох громадян Таджикистану, яких слідство вважає безпосередніми виконавцями теракту, і п'ятьох осіб, які, за версією правоохоронних органів, були співучасниками нападників - здавали їм житло, продали автомобіль, на якому ті приїхали до концертної зали, або переказували гроші.

Як повідомлялося, увечері 22 березня група озброєних людей у камуфляжній формі влаштувала стрілянину у підмосковному концертному залі Crocus City Hall (Крокус Сіті Холл), виникла пожежа. За останніми офіційними даними, внаслідок теракту загинули 144 особи, ще 382 постраждали.

Читайте також: Теракт у «Крокус Сіті Холл» став символом деградації російських спецслужб

МЗС РФ виступило із заявою, в якій вимагає від влади української держави арешту глави СБУ Василя Малюка і звинувачує Україну у терактах на території РФ.

У СБУ назвали заяви російського МЗС нікчемними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-