Порошенко – про безпілотний БТР:

Порошенко – про безпілотний БТР: "Фантом" показав відмінний результат

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав з успішним випробуванням безпілотного БТР "Фантом".

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці глави держави.

"Українська армія стає сильнішою з кожним днем. Вітаю з успішним випробуванням безпілотного БТР "Фантом", який показав відмінний результат у критично складних погодних умовах", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, 9 грудня на полігоні Гончарівське у Чернігівській області відбулися випробування безпілотної техніки наземного та повітряного використання. Присутній на них секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов відзначив, що під час випробувань безпілотного багатофункціонального міні-бронетранспортера "Фантом" перевірялася його здатність із різних положень точно вражати цілі.

Зокрема, "Фантом" відпрацював переміщення по умовному полю бою, збір оперативної інформації, зайняття позиції для вогню та знищення умовних цілей. Результатом випробувань секретар РНБО лишився задоволений.

В "Укроборонпромі" зазначають, що можливості "Фантома" дозволяють виконувати великий спектр задач. Така техніка може доставляти боєкомплекти та вантажі через зони, які перебувають під загрозою обстрілу противника, або в зоні ризику замінування, безпечно і швидко евакуйовувати поранених з полю бою. Окрім того, встановлення на "Фантом" протитанкового ракетного комплексу дозволяє отримати малопомітний, мобільний та ефективний засіб знищення бронетехніки противника.

Перша публічна презентація безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу "Фантом" відбулась у Києві під час міжнародної виставки "Зброя та Безпека" у жовтні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-