Турчинов про випробування

Турчинов про випробування "Фантома": Результатом задоволені

Фото
Укрінформ
Створення сучасної безпілотної техніки стало важливим напрямком для оборонних підприємств України. 

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на полігоні Гончарівське Чернігівської області, де відбулися випробування безпілотної техніки наземного та повітряного використання, повідомляє прес-служба РНБО.

«Безпілотні технології - це дуже важливий напрямок розвитку озброєння та військової техніки для наших Збройних сил. Вони дозволяють виконувати широкий комплекс розвідувальних та бойових завдань, при цьому, що для нас дуже важливо, зберігають життя військовослужбовців», - сказав Турчинов.

Він зауважив, що сьогодні відбулися випробування безпілотного багатофункціонального мінібронетранспортера «Фантом». Зокрема, перевірялася його здатність із різних положень точно вражати цілі. «Результатом ми задоволені», - додав Турчинов.

За його словами, непогано під час випробувань зарекомендував себе і безпілотний бойовий модуль, який можна встановлювати на БМП та БТР. Вести вогонь з цього модуля (гармата, протитанкова ракета, кулемет) можна як безпосередньо з бойової машини, так і з великої відстані від неї, перебуваючи в прихованому місці. «Це дасть нам значні переваги під час бойових дій, зокрема, в обороні», - зауважив Турчинов.

Окрім того, секретар РНБО оглянув випробування тактичних розвідувально-ударних безпілотних авіаційних комплексів та спеціальних боєприпасів осколочно-фугасної, кумулятивної та термобаричної дії разом із засобами наведення, якими будуть оснащені ці комплекси для виконання бойових завдань.

«Я сподіваюсь, що ті результати, які ми сьогодні одержали на полігоні, найближчим часом будуть підтверджені в бойових умовах», - підсумував секретар РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-